Tampereella omassa kodissaan asuvan iäkkään Vuokko rouvan poika oli jo ajat sitten muuttanut Espanjan lämpöön, mutta luonnollisesti halusi tietää kuinka äitinsä selviytyi ja jaksoi – päivästä toiseen. Järjestely oli haastellinen molemmille osapuolille jo pelkän pitkän välimatkan takia ja molemmat halusivat tilanteeseen ratkaisua mahdollisimman nopeasti, jotta Vuokko voisi asua edelleen omassa kodissaan.

Vuokon kotiin asennettiin eLea Activity Sensing järjestelmän ja sen avulla tämä muutaman tuhannen kilometrin välimatka äidin ja pojan väliltä kutistui olemattomiin. Huomaamattoman ja helppokäyttöisen tekniikan avulla eLea järjestelmä kykenee havaitsemaan arkipäivän rutiinien ja liikkumisen lisäksi myös kaatumiset, jotka useimmiten vaativat välitöntä apua. Nykyisen järjestelmän avulla Vuokko pystyi asumaan omin avuin ikiomassa kodissaan ja Petri poika seurasi tilannetta omalta näytöltään nähden kuinka äitinsä oli liikkunut päivien aikana. eLea järjestelmästä tuli kiinteä osa äidin ja pojan yhteydenpitoa ja keskusteluitakin.

Muutaman vuoden jälkeen Vuokon oli aika siirtyä palvelutaloon, jossa oli henkilökuntaa tarvittaessa auttamassa 24/7. Uuden elämänvaiheen kohtaamista auttoi merkittävästi se, että Vuokko sai ottaa mukaansa jo turvalliseksi havaitun eLea järjestelmän. Järjestelmä asennettiin uutten palvelutalon asuntoon muutamassa tunnissa ja yhteydenpito saattoi jatkua kuten ennenkin. Tämän tutun järjestelmän puitteissa Vuokko elää leppoisia ja huolettomia senioripäiviään uudessa kodiissan. Petri puolestaan tietää koko ajan kuinka hänen äitinsä voi ja miten hyvää huolta Vuokosta pidetään Suomessa.


”Vaikka tapaankin Äitiäni melko harvoin on minulle ensiarvoisen tärkeää, että voimme kuitenkin ratkoa arkipäivän haasteet ja hankaluudet nopeasti yhdessä. Näen eLea:n käyttöliittymästä yhdellä silmäyksellä onko Äitini päivät sujuneet tavallisen kaavan mukaan, vai onko jokin muuttunut. Nyt kun järjestelmä on siirretty Äidin mukana palvelutaloon näen samat asiat ja vielä paljon muutakin, varmistaakseni että äidilläni on kaikki hyvin. eLea järjestelmällä on todella iso rooli äitini elämänlaadun ylläpidossa.”

– Petri K., Espanja

Näin MariCare Oy auttaa tuhansia ihmisiä muuttuvissa elämäntilanteissa jatkamaan arvokasta ja täyteläisen hyvää elämää kaikkina päivinä.

Lisätietoja: Jari Ekblad, COO +358 40 126 2802 jari.ekblad(a)marielectronics.fi


MariCare Oy on edelläkävijä, jonka tuotteisiin kuuluvat ainutlaatuiset älylattiat ja kaatumisenilmaisimet. MariCare Oy tarjoaa myös joukon muita turvallisuustuotteita ikäihmisten palvelukoteihin parantamaan hoivatyön tehokkuutta ja asukkaiden elämänlaatua. MariCare Oy on yli 10 vuoden ajan kehittänyt merkittäviä innovaatioita, joiden ansiosta tuhannet ikäihmiset pystyvät elämään kodinomaisessa ympäristössä turvallisesti ja miellyttävästi.

Contact Us

We are happy to help you, send us your message.


1500 characters left